Thompson: Postoji još mnogo pritiska; Curry: Okrenuli smo novi list

Košarkaši Golden Statea pred drugi meč finala Zapada

Thompson: Postoji još mnogo pritiska; Curry: Okrenuli smo novi list

Košarkaši Houston Rocketsa i Golden State Warriorsa večeras će odigrati i drugi meč finala Zapadne konferencije. 

Prije dva dana Golden State je napravio brejk u Houstonu, ali bez obzira na to košarkaši ovog tima Klay Thompson i Steph Curry pozivaju na oprez i poručuju da pritisak još uvijek postoji.

"Ne mislim da smo sada skinuli pritisak, ne razmišljamo na taj način. To je samo zamka, postoji još mnogo pritiska", rekao je sjajni šuter Thompson koji je u prvom meču ubacio čak šest trojki.

S druge strane, Curry je dodao:

"Okrenuli smo novi list. To je kliše, ali je također i mentalitet šampionskih timova. Razmišljamo samo o sljedećoj utakmici. Sa istim razmišljanjem kao pred prvi meč ulazimo i u drugi, kao da je 0:0. Pokušat ćemo da budemo još bolji nego u prvom meču", rekao je Curry.

Podsjetimo da se večerašnji susret igra u 3.00 sati iza ponoći po srednjeevropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi