Rat Westbrooka i Lillarda, OKC stigao do prve pobjede u seriji

Blazersi upisali gostujući poraz

Rat Westbrooka i Lillarda, OKC stigao do prve pobjede u seriji

Oklahoma City Thunder je u noći sa petka na subotu na svom parketu ugostila Portland Trail Blazerse u trećoj utakmici prve runde play-offa.

Domaća ekipa je bila bolja, na kraju je slavila sa 120:108 i smanjila na 2:1 u seriji.

Na parketu Chesapeake Energy Arene je, kao i uvijek kada igraju ove dvije ekipe, viđena žestoka borba, a Russell Westbrook i Damian Lillard su vodili pravi mali rat. Bilo je tu provokacija, mrkih pogleda i naravno sjajnih poteza.

Prvo poluvrijeme je donijelo izjednačenu košarku, ali je OKC uspio na odmor otići sa +10 (49:39). Nakon par minuta igre u trećoj dionici OKC je imao i +16, ali su se Blazersi početkom četvrte u potpunosti vratili u susret.

Ipak, ponovo je OKC "dodao gas" i na kraju slavio pobjedu.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Russell Westbrook koji je upisao i double-double sa 33 poena i 11 asistencija. Paul George je dodao 22 poena.

Kod Blazersa je najefikasniji bio Lillard koji je meč završio sa 32 poena na svom kontu. McCollum je dodao 21, a Enes Kanter 19 poena.

Treba dodati da je sinoć sjajni Pascal Siacam (30 poena, 11 skokova) vodio Toronto Raptorse do pobjede nad Orlandom od 98:93 i vodstva u seriji od 2:1, dok su Celticsi stigli do 3:0 pošto su sa 104:96 savladali Pacerse u trećoj utakmici serije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi