Razija Mujanović bez dlake na jeziku: A sad opet u mišje rupe i čekajte naš kiks
FOTO: FIBA

Selektor Lojo jedan ja najzaslužnijih za rezultat

Razija Mujanović bez dlake na jeziku: A sad opet u mišje rupe i čekajte naš kiks

Haris Zilić

Ženska košarkaška reprezentacija BiH savladala je Švedsku sa 82:63 i tako Eurobasket završila među šest najboljih reprezentacija Evrope, što znači da su naše djevojke izborile kvalifikacije za SP.

Jedan od najzaslužnijih za ovaj uspjeh je selektor Goran Lojo, a riječi legendarne Razije Mujanović dovoljno govore o Goranovom radu.

"Kada sam ulazila u KSBiH, dobijala sam svakodnevno pozive od samoprozvanih "stručnjaka" koji su mi na sav glas blatili Gorana, nametali se kao budući selektori i obećavali rezultate. Kako su me nazvali, tako sam ih i otpisivala.

Sjela sam sa Goranom i dogovorili smo se za pet minuta kako ćemo raditi. Zacrtali smo ciljeve i počeli da se penjemo, stepenicu po stepenicu. Svakodnevno razgovaramo, tražimo rješenja, analiziramo. Nema tajni, nema nedorečenosti, sve u lice i sve za rezultat.

Goran Lojo je vođa ove ekipe, tvorac! U nekim stvarima podsjeća me i na Mikija Vukovića, nikad mu to prije nisam rekla. On živi košarku 24/7. Uči, radi, uči, radi, uči, radi.

Sigurna sam da je ovo tek početak i da je pred njim blistava trenerska karijera. Kako sad ispisuje historiju ženske BH košarke, za par godina će se najjači klubovi otimati za njega, vidjet ćete. U meni će uvijek imati podršku i prijateljicu. Samo naprijed!

I za kraj, još jedan pozdrav za "stručnjake", nadam se da ste pomno pratili EuroBasket i zapisivali Goranove poteze, imali ste šta naučiti. A sad opet u mišje rupe i čekajte naš kiks.

Mi idemo raditi i stvarati, za naš narod i našu Bosnu i Hercegovinu", napisala je Razija Mujanović.

Kada sam ulazila u KSBiH, dobijala sam svakodnevno pozive od samoprozvanih "stručnjaka" koji su mi na sav glas blatili...

Posted by Razija Mujanović on Saturday, June 26, 2021

Top Komentari

celikze
Bravo razo kratko al jasno bravo
11 0
emanuelmacron
tako je Razo samo zestoko,eeeh da nam je ko takav u fudbalu
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi