Razija Mujanović oprostila se od Mikija Vukovića: Da se ja pitam, Mejdan bi nosio tvoje ime

Razija Mujanović oprostila se od Mikija Vukovića: Da se ja pitam, Mejdan bi nosio tvoje ime

E. Škorić

Legendarni trener Mihajlo Miki Vuković umro je jučer u 76. godini.

Vuković je vodio Jedinstvo Aidu iz Tuzle do naslova evropskog prvaka 1989. godine, a tada je u toj ekipi Razija Mujanović bila liderka. Najbolja košarkašica u historiji BiH sada se oprostila od legendarnog trenera.

"Trener, drugi otac, pedagog, prijatelj, šampion, primjer i uzor. Oprostite mi na greškama, ako ih bude, iz mene pišu bol i emocije ove oproštajne riječi.. Večeras bih samo da kažem hvala.. Hvala ti treneru što si me naučio da budem šampion i da se ponašam tako. Hvala ti što si me naučio da su oni skromni iznutra najbogatiji. Hvala ti što mi nikad nisi dopustio da odustanem, jer isto tako ja danas ne dam svojim košarkašicama da odustanu od svojih snova! Pričam im o tebi, jer niko ne smije zaboraviti ko je profesor košarke, genije. Hvala ti za sve 'kaznene treninge'. Hvala ti što si Tuzlu i Jedinstvo učinio košarkaški besmrtnim", napisala je Mujanović na društvenim mrežama.

"Hvala za sve riječi motivacije, za to što si vjerovao u mene kada niko drugi nije, za to što sam postala najbolja jer to bez tebe ne bi bilo moguće! Da se ja pitam, Mejdan bi nosio tvoje ime! Da se ja pitam, ti bi treneru bio u FIBA Hall of Fame! Da se ja pitam, ti bi bio u školskim udžbenicima - a ja ti treneru obećavam, nikad te nećemo zaboraviti, dok sam ja živa i dat ću sve od sebe da se nešto pitam! Počivaj u miru treneru svih trenera", poručila je Mujanović pitajući se "koga sada da nazove prije ili poslije utakmice reprezentacije i pita za savjet".

Top Komentari

Mackintosh
Ko je ovde musko, a ko zensko?
0 2
user1583752673
Zasluzio je
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije