Razija Mujanović govorila o čuvenoj anegdoti "Igraj, Razo, boli te ku**c"

Davno je to bilo

Razija Mujanović govorila o čuvenoj anegdoti "Igraj, Razo, boli te ku**c"

E. Škorić

Čuvena bh. košarkašica Razija Mujanović govorila je o jednoj od najpoznatijih anegdota koje je prate kroz cijelu karijeru.

Ona je krajem 1980-ih godina dominirala s prosjekom od 28 poena i 12 skokova po utakmici, a razni protivnički navijači skandirali su joj: "Raza je muško", kako bi je isprovocirali.

Jednom je prilikom krenula prema klupi i svom se treneru Jedinstva iz Tuzle Mihajlu Vukoviću požalila kako joj govore da je muško.

"Ma, igraj Razo, boli te ku**c!", odgovorio joj je legendarni trener, a ta se anegdota prepričavla decenijama.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

U razgovoru za hrvatski portal 24sata, Razija je objasnila tu situaciju.

"Znate kako to ide. Na terenima su ljudi iz publike često znali da provociraju, svašta da kažu i sve to, sve moguće provokacije da bi vas sprečili u igranju, ali da je Miki to rekao - nikada! Miki je prije svega bio velik pedagog, on pred nama nikada nije opsovao, nikada nije upotrebio reč j**i ga. On je velik i dobar trener. Mi smo imali i vaspitne mjere na treninzima, morali smo da znamo da se ponašamo i na terenu i van njega. A što se publike tiče nema šta mi nisu dobacivali, ali što su oni više provocirali ja sam bolje igrala, ali oni to nisu znali", rekla je Razija Mujanović.

Top Komentari

Rajvosa2019
Raza je legenda, najbolja kosarkasica u BiH i bivsoj jugi ikad - igraj Razo boli te racku
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi