Musa "uništavao" Obradorio: Precizna ruka i cijepanje mrežice začinjeno efektnim polaganjima

Još jedna sjajna partija

Musa "uništavao" Obradorio: Precizna ruka i cijepanje mrežice začinjeno efektnim polaganjima

H. Zilić

Košarkaši Real Madrida su u drugom kolu španske ACB lige stigli do laganog trijumfa.

Kraljevi su bez većih problema i drame savladali ekipu Obradorija, konačan rezultat na semaforu bio je 93:79.

Madriđani su igrali na momente rutinski i čini tačno koliko im je trebalo da dođu do trijumfa bez veće potrošnje u utakmici u kojoj su bili veliki favoriti.

I ovaj meč na nivou je odigrao bh. reprezentativac Džanan Musa koji je ponovo bio najbolji pojedinac Kraljeva.

Musa je susret završio sa 22 ubačena poena, a na parketu je proveo 20 minuta i 56 sekundi. Imao je 3/6 za dva, te 4/6 za u šutu za tri poena.

Nakon utakmice na druptvenim mrežama je izašao i video sa kompilacijom Musinih poena. Bilo je nekoliko sjajnih ulaza, polaganja, a također imao je i vrlo preciznu ruku iza linije za tri poena, što možete pogledati u nastavku.

Oglasi

Musa se na startu nove sezone pokazao kao odlično pojačanje za Real. Već u prvim zvnaičnim utakmcama bio je sjajan i Realu pomogao da dođe do titule u Super Kupu Španije, a i u dvije rpvenstvene utakmice dokazao je d abi mogao biti izuzetno ključan igrač Madriđana u novoj sezoni.

Musu uskoro očekuje i debi za Real u Euroligi, što će svakako biti još jedan izazov za našeg košarkaša, koji je u real stigao ovo ljeto kao prošlosezonski MVP ACB lige , gdje je maestrlane partije igrao u dresu Breogana.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Kraljevi novu sezonu u Euroligi otvaraju u četvrtak kada gostovati Panathinaikosu u 1. kolu nove euroligaške sezone.

Naredni vikend slijedi im i novi ligaški duel u okviru ACB lige i to u gostima kod Unicaje, a 13. oktobra novi derbi s Barcelonom, ovaj put u Blaugrani i u okviru domaćeg prvenstva.

Top Komentari

Mowzilla
Dzanan Triple ⚜️⚜️⚜️
2 0
epa
Kako samo igra na početku... uhh sumnjom sam da će dobiti minutazu ali trenutno najkonstantniji igrac reala.... Svaka cast majstore...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi