Real bez problema do nove euroligaške pobjede, solidan nastup Džanana Muse

Real bez problema do nove euroligaške pobjede, solidan nastup Džanana Muse

Edmir Škorić

Košarkaši Real Madrida savladali su Monaco sa 86:79 u meču 25. kola Eurolige.

Real je kao veliki favorit stigao do nove pobjede i uvjerljivo je lider na tabeli sa omjerom 22-3.

Gosti iz Francuske nisu se mogli previše nadati prije dolaska u Madrid. Nisu izgledali loše u prvoj dionici, iako je istu Real dobio sa 24:18, ali je do odlaska na veliki odmor prednost Kraljeva porasla na 10 poena (45:35).

U treoj dionici Real odlazi i na 18 poena prednosti, to je bilo i najveće vodstvo domaćeg tima na meču. Monaco je do kraja barem uspio da ublaži poraz i da se spusti na konačnih sedam poena zaostatka.

Yabusele je protiv "svojih" bio najbolji sa 26 poena, Deck je ubacio 12, a njegov sunarodnjak Campazzo 10 poena. Džanan Musa je za 24 minute igre ubacio 9 poena z dva skoka i tri asistencije. Devet poena ubacio je i Mario Hezonja. Kod gostiju Lee je bio najbolji sa 23 poena, Scott je ubacio 18, Jackson 12 i Thomas 11 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

To nije bio jedini meč Eurolige večeras. Valencia je u Berlinu deklasirala domaću Albu sa 81:66. Najefikasniji su bili Ojeleye sa 18 i Jones sa 14 poena, dok je kod Albe Thomas ubacio 14, Koumadje 13 i Spagnolo 10 poena.

Olympiakos je u Minhenu sa 76:72 savladao Bayern, dok je Baskonia sa 92;82 savladala ekipu Maccabi Tel Aviva.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi