Real je prvak, ipak ne: Nestvaran promašaj Thompkinsa ostavio Barcelonu u životu

Svi su vidjeli loptu u košu

Real je prvak, ipak ne: Nestvaran promašaj Thompkinsa ostavio Barcelonu u životu

E. Čaušević

Košarkaši Barcelone večeras su na svom parketu savladali Real Madrid sa 78:77 i smanjili na 2:1 u finalnoj seriji za prvaka Španije.

Real je prve dvije utakmice dobio na svom terenu i sa 2:0 doputovao u Barcelonu. Kraljevski klub je skoro tokom cijelog meča imao prednost na svojoj strani i u finišu čak šest poena prednosti, no to su prokockali.

Barcelona nije odustajala i uspjela je da preokrene na 78:77, ali je Real ponovo imao napad za pobjedu. Nakon što se Campazzo okrliznuo pred košem lopta je došla do Thompkinsa i činilo se da je sve gotovo i da će Real osvojiti tiulu.

No, Thompkins koji je bio najbolji igrač Reala večeras je neshvatljivo uspio da promaši čist šut i tako ostavi Barcelonu u životu u finalnoj seriji. Naredni meč igra se u petak od 21 sat.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
Pa dobro nije to baš ni izgledalo tako jednostavno , !
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi