Drama u Blaugrani: Barcelona "preživjela", Real nije uspio potvrditi novu titulu

Finale ACB lige

Drama u Blaugrani: Barcelona "preživjela", Real nije uspio potvrditi novu titulu

Večeras je u Blaugrani odigran treći meč finalne serije španske ACB lige između Barcelone i Real Madrida. Barcelona je nekako uspjela slaviti 78:77, smanjiti na 2-1 u seriji i onemogućiti Real da proslavi novu titulu prvaka Španije baš u Blaugrani.

Prva četvrtina u Blaugrani je donijela neizvjesnu košarku. Real je većim dijelom ovog perioda bio u kolikom-tolikom vodstvu, ali se u drugu dionicu ušlo prednošću Barce od pola koša, 19:18.

Imala je Barcelona u drugoj dionici i +6, ali je onda krenula serija Reala koji je na veliki odmor uspio otići sa šest poena prendosti, 40:34.

Početkom treće dionice je Real došao i do dvocifrene prednosti i tada se činilo da su gosti na sigurnom putu do pobjede i nove titule prvaka Španije.

Ipak, Barcelona nije željela odustati, pa su domaći istopili zaostatak, a u jednom momentu i preuzeli prednost.

Kraljevi su se, međutim, vrlo brzo vratili u vodstvo, pa se u zadnju dionicu ušlo prednošću gostiju od 56:49.

Ipak, Barcelona nije dozvoljavala Realu da se odlijepi u zadnjoj dionici, ali su i Kraljevi imali odgovor skoro na svaki pokušaj potpunog povratka domaćih. Barem do samog finiša meča.

Važne trojke su tako postigli Fernandez i Campazzo, pa je Real dvije i po minute prije kraja došao do 77:71, ali se Barcelona nije predavala, pa se ekspresno vratila na pola koša zaostatka - poenima Kurica i Heurtela.

U posljednji minut utakmice se ušlo vodstvom Reala od 77:76, da bi Singleton pola minute prije kraja uspio dovesti Barcu u vodstvo - 78:77.

Llull u narednom napadu nije uspio poentirati, činilo se da će Hanga doći do lopte za Barcu, ali se uspaničio i bacio loptu u aut, čini se, pa je Real dobio novu priliku, 10 sekundi do kraja.

Mogao je Real do titule i posljednjih 10 sekundi, ali se Campazzo prvo pokliznuo, a Thompkins promašio zicer za pobjedu Kraljeva u posljednjim trenucima meča.

Tako je Barcelona izbjegla eliminaciju, te se na određeni način revanširala Realu za preokret i poraz u posljednjim sekundama prošlog meča.

Nakefikasniji u pobjedi Barcelone je bio Heurtel sa 21 poenom, dok je 12 dodao Singleton.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Kod Reala su se istakli Campazzo i Thompkins sa po 18 poena. Ipak, Thompkins je upropastio svoju dobru partiju promašejem u posljednjoj sekundi meča iz sjajne pozicije.

Četvrti meč finalne serije igra se u petak.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MSOZ101
Dobra serija tako da nije steta sto se nastavlja ali Real ima vise nego ocigledne sanse za osvajanje titule
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi