Valencia u fantastičnom meču pobijedila Real Madrid i "skinula" Kraljeve s prvog mjesta!
Foto: ACB Photo/MA Polo

Unicaja novi lider u Španiji

Valencia u fantastičnom meču pobijedila Real Madrid i "skinula" Kraljeve s prvog mjesta!

Endin Čaušević

Valencia i Real Madrid odigrali su večeras fantastičnu utakmicu u okviru 33. kola španske Endesa lige, a na kraju su domaći slavili sa 99:93. Ovom rezultatu posebno se obradovala Unicaja koja je sada preuzela lidersku poziciju na tabeli od Real Madrida.

Domaći su večeras sjajno parirali prvaku Evrope i odligrali su jedan od najboljih mečeva u dosadašnjem dijelu sezone.

Valencia je u prvoj dionici držala korak za Realom, te je nakon prvih deset minuta vodila sa 28:27. Real je nakon toga zaigrao nešto bolje, te se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 49:47 za goste iz Madrida.

Međutim, Valencia nije posustala i u trećoj četvrtini uspjela je ponovo da vrati prednost u svoju korist.

Očekivalo se da bi Real u posljednjoj dionici mogao da krene po pobjedu kao i inače, te da prelomi meč u svoju korist, ali domaći su nastavili fantastično da igraju.

U posljednjim minutama posebno impresivan bio je Jones koji je pogodio nekoliko trojki zbog čega je Valencia dva minuta prije kraja vodila sa 95:87.

Oglasi

Real je u finišu preko Muse i Capmaza pokušao trojkom da se vrati, ali igrači gostiju nisu bili precizni.

Valencia je uspjela do kraja meča da zadrži prednost, te na kraju slavi sa 99:93 i dodatno zakomplikuje situaciju na samom vrhu tabele.

Naime, u Španiji je sada lider na tabeli Unicaja koja je večeras u gostima pobijedila Barcelonu i izjednačila se s Realom po učinku od 27 pobjeda i šest poraza.

No, Unicaja je sada prva zbog bolje koš razlike jer u međusobnom duelu je situacija ista. Oba tima imaju po jednu pobjedu i to sa po šest poena razlike, te koš razlika je sada ta koja donosi korist Unicaji.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U posljednjem kolu Unicaja ima sve u svojim rukama protiv Palencie i u slučaju pobjede kao prvoplasirana ide u doigravanje za prvaka.

Valenciju je večeras do pobjede vodio Anderson sa 22 poena, dok je Jones dodao 21 poen. U ekipi Real Madrida najefikasniji bio je naš Džanan Musa sa 13 poena iako je "proradio" tek u drugom poluvremenu.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi