Real deklasirao Gran Canariu, Musa odigrao fenomenalnu utakmicu
FOTO: Guliverimage

Sjajna partija Kraljeva

Real deklasirao Gran Canariu, Musa odigrao fenomenalnu utakmicu

Haris Zilić

Real Madrid je poveo 1:0 u četvrtifnalnoj seriji španske ACB lige protiv ekipe Gran Canarije koju su večeras deklasirali u Madridu rezultatom 105:70.

Prva četvrtina je bila veoma efikasna, a gosti su igrali sjajno, služio ih je šut za tri poena, a Real je prvi period dobio sa 27:25 i to zahvaljujući trojci Llulla u posljednjim sekundama četvrtine.

U prvoj četvrtini birljirao je naš Džanan Musa koji je ubacio čak 14 poena i bio je pgoroman problem za goste sa Kanasrkih Ostrva.

U drugoj četvrtini Real je malo ubrzao igru i povećao prednost, tako da su na odmoru Kraljevo imali osam poena razlike, rezultat je glasio 46:38.

U trećoj četvrtini uraganska igra reala i totalni raspad gostiju. Real je treću četvrtinu dobio rezultatom 31:15 i tu je bilo sve jasno.

Sredinom četvrte četvrtine Real je otišao i na ogromnih 30 poena razlike, vodili su 89:59.

Oglasi

Do kraja utakmice rutinsko odrađivanje posla za madridski klub do konačnih 105:70.

U timu Reala fenomenalu partiju pružio je naš Džanan Musa koji je ubacio 23 poena, dodao tri skoka i jednu asistenciju i bio je najbolji pojedinac susreta.

Kod Reala odličan je bio i Poirier sa 14 poena i četiri skoka, Llull je ubacio 13 poena.

Kod Gran Canarije, Shurna je ubacio 12 poena, Happ je dodao deset, a Lammers osam poena. U gostujućem timu u rosteru nije bilo našeg Amara Gegića.

Real je poveo sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji koja se igra na dvije pobjede, a novi susret ova dva tima igraju već za dva dana klada će Gran Canarina pokušati na domaćem terenu da izbori majstoricu, a Real će pokušati da okonča seriju sa 2:0.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

ACB liga, play-off, četvrtfinale:

Real Madrid - Gran Canaria 105:70 (27:25, 19:13, 31:15, 28:17)

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi