Real Madrid uz dosta muke pobijedio Gran Canariju i prošao dalje, Musa ponovo veoma dobar
Foto: Cordon Press LOF

Kraljevi idu u polufinale doigravanja za prvaka

Real Madrid uz dosta muke pobijedio Gran Canariju i prošao dalje, Musa ponovo veoma dobar

Endin Čaušević

Košarkaši Real Madrida večeras su u gostima pobijedili Gran Canariju sa 73:71 i drugom meču četvrtfinala doigravanja za prvaka Španije, te su slavili sa 2:0 u ovoj seriji i plasirali se u narednu rundu.

Real Madrid je ubjedljivo slavio u prvoj utakmici s čak 35 poena razlike rezultatom 105:70 i poveo je sa 1:0 u seriji.

Očekivalo se da će Kraljevi i večeras bez previše problema da upišu novu pobjedu, te su u prvom poluvremenu bili dosta bolji, ali se Gran Canaria uspjela vratiti u drugom poluvremenu nakon čega smo gledali sjajan meč.

Real je prvu dionicu dobio sa 25:18, dok se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 43:33 za goste iz Madrida.

Kraljevi su i početkom treće dionice imali deset poena razlike i održavali su tu prednost, ali potom u finišu te četvrtine domaći su se probudili. S tri uzastopne trojke prave seriju od 9:0 i dolaze samo na poen zaostatka što je vratilo dramu u ovaj meč.

U četvrtoj četvrtini igralo se koš za koš i Gran Canaria je pokazala da nije slučajno došla u doigravanje za prvaka.

Oglasi

Domaći su imali nekoliko napada da dođu do prednosti, ali to nisu iskoristili. Naravno, Real je to ekspresno kaznio i šest minuta prije kraja meča trojkom iskusnog Rudyja Fernandeza otišli su ponovo na šest poena prednosti.

Gran Canaria je dvije minute prije kraja došla ponovo na minus četiri i nije odustajala od borbe. Minut prije kraja Happ pogađa za minus dva i rezultat 71:73 čime su se domaći vratili u potpuni egal u samom finišu meča.

Nakon toga Real nije iskoristio svoj napad. Llull je previše komplikovao i tri sekunde prije isteka vremena loptu dodao Džananu Musi koji nije uspio da pogodi.

Gran Canaria je imala napad kojim je mogla da odvede meč u produžetak ili dođe do pobjede, odgovornost je preuzeo Slaughter koji je šutirao za tri poena i promašio, te je Real na kraju pobijedio sa 73:71.

Navijačima u dvorani nije bilo jasno zašto pored svih igrača na kraju je loptu uzeo poljski reprezentativac koji je imao očajan meč u kojem je ubacio tek tri poena.

No, bilo kako bilo Real je pobijedio sa 2:0 u ovoj seriji i plasirao se u polufinale doigravanja za prvaka Španije. Sada sam fokus ide na Euroligu jer iduće sedmice nas čeka Final Four ovog takmičenja u kojem Real brani titulu.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U ekipi Reala večeras je najefikasniji bio Tavares sa 13 poena i osam skokova, dok se istakao i naš Musa sa 12 poena, šest skokova i dvije asistencije.

Kod domaćih najefikasniji bio je Shurna sa 19 poena i šest asistencija, a Brussino je dodao 14 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi