Leti, leti Mario Hezonja - Brutalno zakucavanje Hrvata i reakcija za pamćenje legendarnog Llulla

Sjajna akcija i još bolje zakucavanje

Leti, leti Mario Hezonja - Brutalno zakucavanje Hrvata i reakcija za pamćenje legendarnog Llulla

Esmer Oštraković

Košarkaši Real Madrida ostvarili su pobjedu u veoma napetoj utakmici 32. kola Eurolige protiv Crvene zvezde. Konačan rezultat bio je 101:94 u korist tima iz Španije.

Sjajnu utakmicu odigrao je Mario Hezonja, koji je ubacio 20 poena i bio je drugi najbolji strijelac svoje ekipe na ovoj utakmici.

Vrijedi dodati i to da je bolji od Hezonje bio samo Džanan Musa koji je ubacio 30 poena. Hezonja je dodao pet skokova i dvije asistencije.

U drugoj četvrtini Hezonja je imao potez za pamćenje kada je nakon kontre njegove ekipe napravio zaista brutalno zakucavanje.

Povukao je upravo Hezonja kontru Real Madrida, dodao je loptu do Serija Llulla koji mi je vratio na alley-oop, a onda je Hrvat na sjajan način zakucao.

Oglasi

Koliko je brutalno njegovo zakcuavanje bilo najbolje pokazuje reakcija legendarnog košarkaša Real Madrida Sergija Llulla.

[related]https://twitter.com/TheUpset_media/status/1773812851150397553[/related]

"Leti, leti Mario Hezonja" govorio je komentator koji je bio oduševljen potezom sjajnog košarkaša Real Madrida.

Nakon ove pobjede Real je na vrhu tabele u Euroligi sa omjerom od 26-6, dok je Zvezda 16. na tabeli sa omjerom 11-21.

Kada je riječ o toku utakmice on je izgledao ovako. Crvena zvezda je odlično otvorila susret, bili su većinom u vodstvu. Dobili su prvu četvrtinu sa 21:20, a na poluvremenu su imali prednsot 47:44.

Oglasi

Treći period je protekao u egalu 28:28, a u posljednjoj četvrtini na krilima naše Džanan Muse Real se ponovo vratio u egal nakon period dobre igre Zvezde.

Na kraju uzbudljiva utakmica, rezultatska drama i konačnih 101:94.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 32. kolo:

Real Madrid - Crvena zvezda 101:94 (20:21, 24:26, 28:28, 29:19)

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi