Košarkaši Crvene zvezde će dobro zapamtiti Džanana Musu!
FOTO: EPA

Odličan meč u Euroligi i sjajna partija bh. košarkaša

Košarkaši Crvene zvezde će dobro zapamtiti Džanana Musu!

Haris Zilić

Fenomenalan meč u 32. kolu Eurolige odigrali su Real Madrid i Crvena zvezda. Rezultatski nije bio puno značajan. Real je osigurao prvo mjesto nakon regualrnog dijela, a Crvena zvezda je ostala bez šansi za play-off.

U takvoj situaciji oba tima su igrala rasterećeno i ponudila nam jednu odličnu i na kraju ubzudljivu utakmicu u kojoj je slavila ekipa Reala rezultatom 101:94.

Crvena zvezda je odlično otvorila susret, bili su većinom u vodstvu. Dobili su prvu četvrtinu sa 21:20, a na poluvremenu su imali prednsot 47:44.

Treći period je protekao u egalu 28:28, a u posljednjoj četvrtini na krilima naše Džanan Muse Real se ponovo vratio u egal nakon period dobre igre Zvezde.

Na kraju uzbudljiva utakmica, rezultatska drama i konačnih 101:94.

Oglasi

Džanan Musa je igrao sjajan meč i postigao je nekoliko ključnih poena, a u posljednjoj četvrtini je u dva vezana napada zabio sedam poena i digaop ubliku na noge.

Prvo je Musa pogodio trojku uz faul, zatim i polaganje uz faul, a oba puta je iskoristio slobodno bacanje nakon faula.

Na kraju utakmice Džanan Musa je bio ubjedljivo prvo ime Reala sa 30 poena, četiri skoka i dvije asistenijce.

U redovima Reala istakao se i Hezonja sa 20 poena, pet skokova i dvije asistencije, Yabusele je postigao 16 poena i dodao pet uspješnih skokova.

Oglasi

Kod Crvene zvezde Nedović je bio fenomenalan sa 30 poena, Hanga je imao učinak od 19 poena, šest skokova i sedam asistencija.

Real Madrid je lider Eurolige dva kola prije kraja regualrnog dijela s omjerom 26-6, dok je Crvena zvezda na 16. poziciji s omjerom 11-21.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 32. kolo:

Real Madrid - Crvena zvezda 101:94 (20:21, 24:26, 28:28, 29:19)

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Musa iznad svih cak i traktorista!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi