Real Madrid bez problema savladao Murciju, Džanan Musa ni danas nije razočarao

Lagana pobjeda za Kraljeve

Real Madrid bez problema savladao Murciju, Džanan Musa ni danas nije razočarao

E. Čaušević

Košarkaši Real Madrida danas su na svom parketu pobijedili Murciju sa 106:92 u okviru petog kola španske Endesa lige, a solidnu partiju ponovo je pružio Džanan Musa.

Kraljevski klub je imao ulogu favorita u ovoj utakmici koju je u potpunosti opravdao, te je bez većih problema uspio da dođe do pobjede, a Chus Mateo imao je priliku odmoriti svoje najveće zvijezde.

Murcia je odlično otvorila meč i u prvoj dionici igrala odlično, ali ispostavilo se da je to bilo sve od ove ekipe.

Gosti su nakon prve četvrtine vodili sa 22:15, no nakon toga Real je uspio da dođe do preokreta, te se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 42:37 za domaći tim.

Kraljevi su i u drugom poluvremenu igrali odlično i onoliko koliko im je potrebno. U trećoj dionici napravili su dvocifrenu prednost koju nisu ispuštali do kraja utakmice.

Real Madrid je uspio da privede meč kraju bez ikakvih problema i na kraju slavi sa 106:42.

Oglasi

Kraljeve je do pobjede vodio sjajni Tavares koji je za 24 minute na parketu uspio da ubaci 18 poena i doda sedam skokova. Istakao se i Campazzo sa 14 poena.

Bh. košarkaš Džanan Musa imao je nešto manju minutažu danas, ali svejedno uspio je da ubaci deset poena i doda jedan skok.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Što se tiče ekipe Murcije najbolji je bio Ennis sa 15, dok je Birgander dodao 14 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi