Real Madrid prijeti istupanjem iz lige zbog detalja s meča s Barcelonom

Vjeruju da su sudije napravile grešku

Real Madrid prijeti istupanjem iz lige zbog detalja s meča s Barcelonom

E. Čaušević

U nevjerovatnoj utakmici Kupa kralja košarkaši Barcelone su nakon produžetka pobijedili Real Madrid sa 94:93 i tako stigli do titule.

Real i Barcelona su odigrali nevjerovatnu utakmicu koja je oduševila sve sladokusce košarke. Mnogi su poručili da se ovakve stvari ne mogu gledati ni na NBA terenima, te da će ovaj okršaj između ljutih rivala sigurno ući u historiju.

No, ovaj meč obilježio je i jedan skandal koji se desio 1,2 sekunde prije kraja. Sudije su tada priznale koš Ante Tomića koji je odlučio na kraju meč iako lopta nije prošla kroz obruč. Sudili su silaznu putanju iako se na snimku vidjelo da su vjerovatno pogriješili.

Iz Real Madrida su se odmah oglasili nakon ove utakmice i zaprijetili su istupanjem iz lige. Oni su sigurni da su sudijske greške odlučile pobjednika Kupa Kralja i traže izvinjenjje od ACB lige ili će istupiti iz tog takmičenja.

"Ovakve greške sudija odlučile su dva finala Kupa Kralja. Tražimo izvinjenje i da priznaju da su pogriješili. Ukoliko se to ne desi ne vidimo svrhu više da igramo u domaćem prvenstvu", poručili su iz Real Madrida.

Pogledajte čudesan meč Reala i Barcelone: Ovakve utakmice se igraju jednom!

Spektakularan meč viđen je u Madridu, a na kraju je Barca u nevjerovatnoj završnici došla do pobjede.

Stigli su Katalonci 16 poena minusa, zatim su ostali bez pobjede jer je Sergio Lllull pogodio za izjednačenje sa zvukom sirene (77:77) i meč je otišao u produžetak.

U dodatnih pet minuta također dosta uzbuđenja. Igralo se većinom koš za koš, a na 40 sekundi do kraja Ante Tomić brutalno zakucava za jako dobrih plus tri, 87:90.

Campazzo je potom promašio šut za tri, Singleton pogađa oba bacanja za 87:92, ali Randolph pogađa trojku za 90:92. Singleton potom promašuje polaganje, Carroll je pogodio uz dodatno bacanje i Real je na četiri sekunde došao do vodstva 93:92.

Lopta je došla do Tomića u zadnjem napadu. Hrvatski centar je izblokiran, ali pregledom snimka sudije kažu da je pogodio i da je Randolph blokadu napravio u silaznoj putanji. Ostala je sekunda za Real, a Llull sa pola terena pogađa obruč i tako Barca dolazi do trofeja.

Ovo je bez dileme bila jedna od najboljih utakmica u proteklih nekoliko godina, a kako je sve izgledalo pogledajte u videu.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

StoneIsland
Čist faul nad Singletonom nije sviran prethodni Barcelonin napad tako da ne kakite.
5 1
ratip irats
Jeli problem napisati da je suđenje bilo lakrdija?? Da je ovo kompenzacija za ne svirani faul prethodni napad Barselone. Vi kao da niste sportski novinari...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi