Real Madrid prvi trasirao put u Vitoriju
Real je počistio Panathinaikos u play-off seriji

Tim iz Madrida siguran u play-off seriji

Real Madrid prvi trasirao put u Vitoriju

E. Dindić

Velika drama viđena je u trećem susretu play-offa Eurolige između Panathinaikosa i Reala iz Madrida. Pobjedu je na kraju odnio tim iz Madrida rezultatom 89:82

Prvi period u svoju korist rješava tim iz Madrida rezultatom 23:18. Nastavak susreta nudi mnogo bolju igru Panathinaikosa koji ova period rješava u svoju korist rezultatom 23:13, te na veliki odmor odlazi sa rezultatom 41:36 u svoju korist.

Treći period ponovo bolja igra košarkaša Reala koji ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 22:17. Nakon 30 minuta rezultat je glasio 58:58.

Četvrti period ponudio je pravu dramu, ali onda pred sami kraj susreta na pogon Facunda Campazza Real je zasluženu pobjedu rezultatom 89:82.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Rudy Fernandez i Facundo Campazzo sa 16 poena, dok je Campazzo dodao i 10 asistencija.

Domaći sastav u ovom susretu predvodio je Nick Calathes sa 17 poena i Matt Lojeski sa 16.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi