Real u kombinovanom sastavu pobijedio Unicaju, Musa nadigrao Đedovića

Kraljevi u finišu riješili pitanje pobjednika

Real u kombinovanom sastavu pobijedio Unicaju, Musa nadigrao Đedovića

E. Čaušević

Košarkaši Real Madrida danas su na svom parketu pobijedili Unicaju sa 102:90 u okviru 31. kola španske ACB lige. Kraljevi su bili u kombinovanom sastavu, ali uspjeli su na kraju da dođu do pobjede.

Real Madrid igrao je danas u dosta kombinovanom sastavu jer je trener Chus Mateo odlučio da odmori većinu prvotimaca s obzirom da Kraljeve u srijedu očekuje majstorica play-offa Eurolige protiv beogradskog Partizana.

Unicaja je danas pružila odličan otpor Realu, ali nije mogla da dođe do pobjede. Iako su bili u kombinovanom sastavu na kraju su Kraljevi na krilima Yabuselea i iskusnog Sergija Llulla uspjeli da dođu do pobjede.

Gosti su dobro otvorili meč i imali su prednost sa 22:16, ali do kraja prve dionice Real je došao do izjednačenja i prva četvrtina završena je rezultatom 24:24.

U drugoj dionici Real dolazi do preokreta na krilima Džanana Muse koji je odigrao osam minuta nakon ulaska u igru i sa 11 poena vodio je domaći tim do preokreta.

Real je igrao odlično u drugoj četvrtini, a na poluvrijeme otišlo se kod rezultata 49:46 za kraljevski klub.

Oglasi

Domaći su početkom drugog poluvremena imali i dvocifrenu prednost (58:48), ali se Unicaja uspjela vratiti. Gosti nisu odustajali i zadržali su egal do posljednje četvrtine u kojem je na kraju riješeno pitanje pobjednika.

Mateo je na parket poslao najbolje igrače koje je imao u ovom meču i to je na kraju slomilo otpor Unicaje koja je u posljednjoj dionici u potpunosti podbacila. Real Madrid na kraju je u ovom meču slavio sa 102:90.

Real je do pobjede vodio danas sjajni Yabusele koji je ubacio 28 poena i dodao je još 11 skokova. Istakao se i Llull s najboljom partijom sezone u prvenstvu jer je meč završio sa 23 poena i tri asistencije.

Naš Džanan Musa na parketu je bio nešto više od 20 minuta i upisao je 16 poena, dva skoka i jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U ekipi Unicaje istakao se Ostekowski sa 24 poena, a zapažen je bio i Perry sa 15 poena, tri asistencije i dva skoka.

Kod gostiju je danas nastupio i nekadašnji bh. reprezentativac Nihad Đedović koji je odigrao nešto više od 16 poena, te je imao dva poena i pet skokova.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1652353075
Kod gostiju je danas nastupio i nekadašnji bh. reprezentativac Nihad Đedović koji je odigrao nešto više od 16 poena, te je imao dva poena i pet skokova.
0 0
user1652353075
Kod gostiju je danas nastupio i nekadašnji bh. reprezentativac Nihad Đedović koji je odigrao nešto više od 16 poena, te je imao dva poena i pet skokova
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi