Real Madrid deklasirao Zaragozu, Musa počeo utakmicu, a onda trener napravio logičan potez

Kraljevi lagano do prve pobjede u novoj sezoni

Real Madrid deklasirao Zaragozu, Musa počeo utakmicu, a onda trener napravio logičan potez

E. Čaušević

Košarkaši Real Madrida deklasirali su danas na svom parketu Zaragozu sa 101:70 na startu nove sezone Endesa lige, a Džanan Musa imao je veoma dobar učinak s obzirom koliko je vremena proveo na parketu.

Kraljevi su prije sedam dana osvojili španski Superkup, a danas su u prvom kolu Endesa lige deklasirali Zaragozu i pokazali su da imaju velike ambicije u novoj sezoni u kojoj brane i titulu prvaka Evrope.

Očekivalo se danas da će Zaragoza pružiti neki bolji otpor Real Madridu, no već nakon prve četvrtine bilo je jasno da se to neće desiti.

Kraljevi su nakon prve dionice vodili sa 33:18, a to je dalo priliku treneru domaćeg tima Mateu da odmori većinu svojih prvotimaca uključujući i Musu koji se nije previše naigrao danas.

Kakvu utakmicu je Real odigrao najbolje pokazuje činjenica da je nakon prvog poluvremena imao prednost od 57:31.

Oglasi

Real je u nastavku imao i čak 36 poena prednosti, ali je Zaragoza u posljednjih desetak minuta koliko-toliko uspjela da ublaži tu razliku.

Na kraju Real Madrid je pobijedio sa 101:70 i upisao novu pobjedu u sezoni, a domaći su odmorili svoje najbolje igrače što je to čini se najveći dobitak.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Najefikasniji u ekipi Real Madrida bio je Tavares sa 15 poena i tri asistencije, dok je Džanan Musa za svega 14 minuta na parketu zabio 12 poena, te je dodao jednu asistenciju i jedan skok.

U ekipi Zaragoze istakao se Yusta sa 16 poena, pet skokova i dvije asistencije, a Okafor je dodao 13 poena. Emir Sulejmanović je igrao 17 minuta, te je postigao tri poena i dodao još četiri skoka.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi