Faulirao ga, na bosanskom jeziku rekao ono najgore, a onda je Džanan Musa izgubio živce!

Potez Veselog za svakog osudu

Faulirao ga, na bosanskom jeziku rekao ono najgore, a onda je Džanan Musa izgubio živce!

E. Čaušević

Košarkaši Real Madrida osvojili su španski Superkup na startu nove sezone, a briljirao je ponovo Džanan Musa. Bh. košarkaš odigrao je sjajne mečeve protiv Barcelone i Unicaje, a posebne varnice imao je u okršaju protiv najvećeg rivala, te su kamere snimile kakvu uvredu je Musa dobio od Jana Veselog.

Real Madrid i Barcelona sastali su se u subotu u polufinalnoj utakmici Superkupa, a na kraju kraljevski klub uspio je da savlada svog najvećeg rivala rezultatom 90:80 i plasira se u finale ovog takmičenja.

Protiv Barcelone posebno je blistao upravo Musa koji je imao sjajnu rolu u drugom poluvremenu. Bh. repezentativac je bio najefikasniji u svojoj ekipi sa 24 poena, a uz to dodao je i četiri skoka i jednu asistenciju.

Međutim, ono što je obilježilo ovaj meč jeste verbalni okršaj koji su imali Musa i Jan Vesely u trećoj dionici polufinalne utakmice.

Tada je Vesely napravio prekršaj u napadu nad Musom što su sudije svirale, a nakon toga češki košarkaš je izgubio živce jer je za njega to bila četvrta lična greška i smatrao je da prekršaja nij ebilo.

Oglasi

Košarkaš Barcelone je govorio da je Musa teatralno pao, a potom se okrenuo ka bh. košarkašu i napravio sramotnu stvar.

"Je*em ti mater", rekao je Vesely našem košarkašu, a očekivano Musa je zbog toga izgubio živce i uzvratio je istom mjerom.

Musa nije očekivao da će Vesely baš na našem jeziku da mu opsuje nešto najsvetije u životu i očekivano to nije mogao da ignoriše. Na svu sreću ostali igrači Reala su bili blizu i uspjeli su da smire bh. košarkaša.

Za Veselog nije iznenađenje što zna psovke na našem jeziku jer je tri godine ovaj 33-godišnjak proveo u beogradskom Partizanu i očito je imao šta da "pokupi".

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Međutim, takvo ponašanje jednom profesionalcu ne priliči, a psovanje majke protivniku je ispod svake časti.

Također, Musa i saigrači osvojili su Superkup sinoćnjom pobjedom u finalnoj utakmici protiv Unicaje sa 88:81, a bh. reprezentativac u ovoj utakmici upisao je 13 poena, tri skoka i tri asistencije.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi