Carroll vodio Real do pobjede
Foto: EPA

Trijumf Kraljeva

Carroll vodio Real do pobjede

M. Šljivak

Košarkaši Real Madrida pobijedili su kao gosti Gipuzkou (98:84) u susretu 17. kola španske ACB lige.

Gipuzkoa je odlično ušla u meč. Na otvaranju su pogađali apsolutno sve i došli su do vodstva od 20:8, ali se Real potom uozbiljio. Do kraja prve dionice smanjili su zaostatak na samo minus tri (24:21), da bi meč okrenuli na svoju stranu u drugoj dionici.

Kontrolisali su Kraljevi rezultat tokom kompletne druge dionice i na odmor su otišli sa osam poena prednosti, 39:47.

Tim iz Madrida je dominirao u nastavku. Prednost je tokom treće dionice rasla iz minute u minut, bilo je i plus 19, a nakon 30 minuta igre Real je imao sigurnih 15 poena prednosti, 64:79.

Povratka domaćim nije bilo. Real je bez većih problema završio posao u ovom meču i na kraju je došao do trijumfa.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Real je danas igrao bez Luke Dončića, ali je u njegovom odsustvu sve na sebe preuzeo Jaycee Carroll koji je predvodio Real sa 28 poena. Henk Norel je kod domaćih ubacio 22 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi