Igokea poslala mladog košarkaša na posudbu u Čelik
Zeničani žele i naredne sezone igrati važnu ulogu u našoj košarci

Simanić će pojačati konkurenciju ispod koša

Igokea poslala mladog košarkaša na posudbu u Čelik · Zvanično

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika prošlu sezonu su nakon pet godina ponovo igrali u najvišem rangu, a povratnička sezona u društvu najboljih bh. ekipa bila je i više nego dobra, budući da su izabranici Josipa Pandže igrali doigravanje za prvaka BiH.

U narednoj sezoni plan Zeničana je da budu stabilan član najjačeg ranga, te da afirmišu što više mladih košarkaša. Nakon što je klub nedavno objavio da su klub pojačali Emir Čerkezović i Haris Dedajić, danas je OKK Čelik objavio da je u svoje redove angažovao još jednog igrača.

Riječ je o Stefanu Simaniću, 20-godišnjem košarkašu koji u Čelik dolazi iz Igokee na jednogodišnju posudbu. Ovaj mladi košarkaš igra na pozicijama četiri i pet, te je u prošlosti bio član omladinske reprezentacije BiH. Ovaj 205 cm visoki košarkaš svakako da će dobro doći treneru Josipu Pandži, kako bi bio velika podrška pod košem Milivoju Božoviću, veteranu koji je imao sjajnu prošlu sezonu, gdje je bio MVP regularnog dijela sezone.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Zeničani su u takmičarskom pogonu već mjesec dana, te se kao i prošle sezone žele što bolje spremiti za narednu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi