RMU Banovići pred titulom prvaka BiH

Nakon pobjede protiv Play Offa u Sarajevu

RMU Banovići pred titulom prvaka BiH

M. Šljivak, foto: A. Berbić

Košarkašice RMU Banovića pobijedile su večeras u Sarajevu ekipu Play Offa rezultatom 73:75, te su povele sa 2:0 u finalnoj seriji prvenstva Bosne i Hercegovine.

Gošće iz Banovića su većim dijelom meča imale rezultatski zaostatak, ali su na kraju uspjele da dođu do pobjede koja ih dovodi na korak od titule prvaka.

Play Off odlično otvara ovaj meč. U dvije minute gošćama dopuštaju samo jedan poen (11:1), a domaće košarkašice kontrolišu potpuno rezultat u prvoj dionici koju dobijaju sa 30:19.

Ipak, gošće iz Banovića nisu dopustile igračicama Play Offa da stvore razliku koja se ne može stići. Mnogo bolje su zaigrale u drugom periodu i na kraju su na odmor otišle sa samo šest poena minusa, 47:41.

Serijom od 6:0 u uvodnim minutama drugog poluvremena RMU Banovići dolaze do izjednačenja (47:47), ali Play Off je u ostatku ove četvrtine ponovo bolji tim, ponovo imaju konstantno vodstvo koje je nakon 30 minuta iznosilo osam razlike, 64:56.

Gošće se naravno nisu predale i ovaj meč su uvele u neizvjesnu završnicu. Poenima Maide Rahmanović na minut i po do kraja pogađa za 73:75, a do kraja oba tima promašuju nekoliko napada.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Presudila je na kraju odlična odbrana RMU Banovića koje su u finišu igrale sjajno i na kraju su došle do velikog trijumfa i pobjeda ih dijeli od titule prvaka BiH.

Danira Musić je sa 21 poenom predvodila Banoviće, Emina Demirović je dodala 18, dok je kod Play Offa najefikasnija bila Jovana Marković sa 26 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi