Rocketsi iskoristili lošu noć Warriorsa i izjednačili finalnu seriju Zapadne konferencije
Foto: EPA

Harden i Paul odveli Houston do trijumfa

Rocketsi iskoristili lošu noć Warriorsa i izjednačili finalnu seriju Zapadne konferencije

M. Šljivak

Košarkaši Houston Rocketsa pobijedili su kao gosti Golden State Warriorse rezultatom 92:95, te su izjednačili rezultat (2-2) u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige.

Početak utakmice nije previše obećavao za Rocketse. Warriorsi su u meč ušli serijom 12:0, prednost su bez problema držali tokom prve dionice nakon koje su imali plus devet, 28:19, iako su igrali bez Andrea Iguodale, važne karike u ekipi, koji je zbog povrede koljena bio prinuđen propustiti ovaj duel

Međutim, Rocketsi su uzvratili u drugom periodu. Ovaj dio igre tim iz Houstona rješava u svoju korist sa 18:34 i preuzima vodstvo na svoju stranu na poluvremenu ovog duela (46:53).

Treća dionica donosi buđenje akutelnih NBA prvaka. Stephen Curry je u ovom dijelu meča ubacio 17 poena, od čega i pet trojki, a sa druge strane isti broj poena postiže i kompletna ekipa Houstona, pa domaći tim u posljednji period ulazi sa 10 razlike, 80:70.

Predaje naravno nije bilo. Houston se serijom od 9:0 potpuno vraća u meč, Warriorsi u ključnim trenucima rade dosta grešaka, dozvoljavaju lagane poena protivniku, što su Rocketsi znali iskoristiti i na kraju su došli do potpunog preokreta i pobjede u Oracle Areni.

Rezultat u seriji je sada poravnat na 2-2, a ekipe se vraćaju u Houston gdje će biti odigrana naredna utakmica.

Najefikasniji u sinoćnjem meču bio je James Harden sa 30 poena, Chris Paul je dodao 27, dok je na drugoj strani Stephen Curry ubacio 28, a Kevin Durant 27 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti