Rocketsi poveli protiv Lakersa, Bucksi pred eliminacijom

NBA Play-off

Rocketsi poveli protiv Lakersa, Bucksi pred eliminacijom

Milwaukee Bucksi su vodili većim dijelom utakmice i činilo se da će u drugoj rundi play-offa istočne konferencije smanjiti na 2-1 u seriji protiv Miami Heata.

Međutim, Bucksi su u posljednjoj četvrtini doživjeli poptuni raspad i na kraju je Miami slavio pobjedu rezultatom 115:110 i poveo sa 3-0 u seriji.

Miami je sada nadomak finala Istoka, a četvrta utakmica serije se igra u nedjelju od 21:30 po našem vremenu.

U posljedenju četvrtinu se ušlo dvocifrenom prednošću Bucksa, ali kada je Heat uspio sustići zaostatak tim iz Milwaukeeja se potpuno raspao.

Sjajni Butler je ubacio 17 poena u zadnjoj četvrtini, a Miami istu dobio rezultatom 40:13. Bilo je to dovoljno za preokret i veliku pobjedu.

Jimmy Butler je bio i najefikasniji pojedinac meča sa 30 poena.

Kod Bucksa je Brook Lopez ubacio 22 poena, dok je Antetokounmpo upisao double-double sa 21 poenom i 16 skokova.

Odigran je u prvi meč druge runde Zapada, između Rocketsa i Lakersa.

Houston Rocketsi su uspjeli povesi sa 1-0 u seriji zahvaljujući pobjedi od 112:97.

Posebno su dobro Rocketsi odigrali drugo poluvrijeme (prije svega zadnju četvrtinu) i predvođeni Jamesom Hardenom upisali trijumf.

James Harden je meč završio sa 36 poena, Russell Westbrook je u pobjedničkom timu dodao 24, a Eric Gordon 23.

Kod Lakersa je LeBron James ubacio 20 poena, a Anthony Davis 25 (uz 14 skokova).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi