Rocketsi slavili 14. vezanu pobjedu, Thunder nakon produžetka srušio Maverickse
Nova sjajna partija Jamesa Hardena i društva.

Igrano devet NBA mečeva

Rocketsi slavili 14. vezanu pobjedu, Thunder nakon produžetka srušio Maverickse

Košarkaši Houston Rocketsa slavili su sinoć 14. vezanu pobjedu u NBA ligi, a ovog puta su porazili na gostovanju Los Angeles Clipperse sa 105:92.

Rocketsi igraju fantastičnu košarku u posljednje vrijeme,a to su potvrdili i rano jutros po našem vremenu jer su bez problema slavili na nezgodnom gostovanju.

James Harden i kompanija su prvu dionicu riješili u svoju korist rezultatom 34:12 i već je tada bilo jasno da će domaćinu biti veoma teško da se vrati u meč. Do kraja susreta Clippersi su pokušavali da se vrate, ali bezuspješno.

Goste je do trijumfa ponovo vodio sjajni Jamers Harden sa 25 poena uz šut iz igre 7 od 14, dok su Eric Gordon i Clint Capela dodali po 22 poena, s tim da je ovaj drugi imao i 14 skokova.

Od ostalih rezultata izdvojit ćemo uvjerljiv trijumf Bostona na domaćem terenu protiv Charlotte Hornetsa sa 134:106, novu pobjedu New Orleans Pelicansa, ovog puta na gostovanju kod San Antonio Spursa uz 26 poena i 15 skokova za Anthony Daviesa, kao i trijumf Warriorsa protiv Wizardsa sa 109:101.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi