OKC bolji od Orlanda, Davis spektakularan u pobjedi Pelicansa

Sunsima nije pomogao ni sjajni Devin Booker

OKC bolji od Orlanda, Davis spektakularan u pobjedi Pelicansa

Oklahoma City Thunderi su, nakon poraza od Warriorsa prije dva dana, danas uspjeli na svom terenu savladati Orlando Magic sa 112:105.

Westbrook i društvo su do pobjede došli nakon što su tek u zadnjoj dionici zaigrali nešto bolje. Prva dionica je ipak pripala Orlandu koji ju je riješio u svoju korist rezultatom 38:31.

U finišu druge dionice je Oklahoma konačno uspjela preuzeti prednost, ali je uzvratio i Orlando pa se na odmor otišlo minimalnom prednošću ekipe sa Floride (62:61).

Nakon dosta neizvjesne treće dionice, Oklahoma polovinom zadnje četvrtine stiže do prve dvocifrene prednosti na utakmici, koja će se pokazati dovoljnom za pobjedu.

Najefikasniji u ekipi Oklahome je bio Paul George sa 26 poena, dok je Steven Adams dodao 16. Russell Westbrook je imao lošu šutersku noć, pa je postigao samo osam poena, ali je predvodio svoju ekipu po broju skokova i asistencija. Tako je Westbrook upisao double-double sa 12 skokova i 11 asistencija.

Kod Orlanda su najefikasniji bili Jonathon Simmons i Evan Fournier sa po 19 poena, dok je Gordon dodao jedan manje. Nikola Vučević je postigao 15 poena.

New Orleans Pelicansi su predvođeni sjajnim Anthonyjem Davisom na svom terenu savladali Phoenix Sunse rezultatom 125:116.

Anthony Davis je pružio još jednu spektakularnu partiju, pa je susret završio sa 53 poena, 17 skokova i pet blokada na svom kontu.

Na drugoj strani je briljirao Devin Booker sa 40 poena i 10 skokova.

Dallas Mavericksi su u svom American Airlines Centru nakon neizvjesne završnice uspjeli savladati Indiana Pacerse rezultatom 109:103.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Harrison Barnes sa 21 poenom, dok su se kod Indiane istakli Turner sa 24 i Oladipo sa 21 poenom. Bojan Bogdanović je dodao 19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi