Chicago deklasirao Atlantu

Markkanen brojao do 19

Chicago deklasirao Atlantu

E. Ganibegović

Večerašnji susret NBA lige između Atlanta Hawksa i Chicago Bullsa, prošao je u znaku Bikova koji su bez većih problema savladali Hawkse sa 113:97.

Bullsi su utakmicu otvorili sjajno, pa su već poslije prve dionice imali osam poena prednosti. Tokom druge četvrtine su povećavali svoje vodstvo, te su prije početka drugog poluvremena imali +17.

Već tada je pitanje pobjednika bilo poznato, bez obzira što je ostalo još mnogo da se igra. Međutim, Hawksi su uspjeli da smanje zaostatak poslije treće četvrtine na 14 poena, ali više od toga nisu mogli.

Robin Lopez sa 20 poena i Lauri Markkanen sa 19 poena su bili glavni nosioci igre u pobjedničkoj ekipi. Dennis Schroder je u ove sezone veoma lošim Hawksima ubacio 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije