Rođen za velike stvari: Dončić odabrao klub u NBA ligi?

Sprema se za novi korak

Rođen za velike stvari: Dončić odabrao klub u NBA ligi?

E. Škorić

Više nema sumnje, slovenački wonderkid iduće će ljeto biti broj jedan na NBA draftu.

Analitičari i novinari jednoglasno su se složili da je 18-godišnji reprezentativac Slovenije preskočio sve svoje konkurente i da će biit prvi pik na Draftu. 

Renomirane američke online kuće ESPN i Bleacher Report pišu hvale na račun Dončića, koji je s Goranom Dragićem vodio Sloveniju na krov Evrope. Mladi 18-godišnji košarkaš Real Madrida uveliko je spreman za NBA ligu.

Ne zna se još gdje će Dončić nastaviti karijeru, no špekuliše se da bi to mogao biti Chicago. Bullsi se odriču nositelja igre Dwaynea Wadea, pa je nekadašnji klub legendarnog Michaela Jordana ustupio mjesto supertalentovanom Slovencu? Također, nije tajna da bi Luka tamo gdje su svojevremeno igrali najveći.

Za Dončića će se boriti NBA timovi, Chicago navodno ide u prve redove, a i sam Slovenac je odlučan da napravi iskorak u karijeri, mada je i sam prelazak u Real tada nepunoljetnog momčića značio veliku stvar. No, ide korak dalje, pokazao nam je na mečevima Eurobasketa da je rođen za nešto posebno. 

U prošloj sezoni kao igrač Reala Luka je odigrao 35 mečeva i u prosjeku je na terenu boravio 19.9 minuta, a ubacivao je 7.8 poena uz 4.5 skokova i 4.2 asistencije po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi