Rogaška slavila u Sarajevu protiv Sparsa
OKK Spars nije dobro otvorio novu sezonu u ABA 2 ligi (foto OKK Spars)

Slovenci sigurni u dvorani u Novom Sarajevu

Rogaška slavila u Sarajevu protiv Sparsa

Košarkaši OKK Sparsa poraženi su večeras u svojoj dvorani od slovenačkog tima KK Rogaška rezultatom 57:72. 

Slaba igra u napadu domaćeg tima, ili bolje rečeno odlična obrana gostujućeg sastava kojeg s klupe predvodi Mostarac Damjan Novaković bile su ključne u rezimeu ove utakmice.

Samo 25 koševa ubacili su Sparsi u prvom poluvremenu a Rogaška predvođena odličnim Tadejom Fermeom je utakmicu uoči zadnjeg perioda već uvela u mirne vode te su Sparsi jedino taj dio igre uspjeli dobiti (20:17) i izgledati koliko-toliko konsolidirano u napadu, no već je bilo kasno za preokret. 

Jedini dvocifreni u redovima domaćeg tima bio je Kenan Kamenjaš sa 14 poena dok su njegovi ostali suigrači podbacili u ovom susretu. Neumoljivi Ferme s 21 i Đorđe Lelić sa 16 poena predvodili su goste iz Rogaške do pobjede. 

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

OKK Spars: Strong 8, Klavžar 8, Husejinspahić, Vrabac 5, Jovanović 2, Ilić, Polutak 3, Memić 2, Kamenjaš 14, Buza 5, Đekić 8, Muratović 2

KK Rogaška: Ferme 21, Božak 2, Fon 4, Dornik 2, Washington 2, Durnik 8, Lelić 16, Čigoja 2, Miličević 11, Vujasinović 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi