Nurkić ga je sinoć uništio u Skenderiji, ali je on nakon meča pokazao kakav je gospodin

Gobert je veliki profesionalac

Nurkić ga je sinoć uništio u Skenderiji, ali je on nakon meča pokazao kakav je gospodin

Endin Čaušević

Košarkaši Bosne i Hercegovine u prepunoj Skenderiji sinoć su sa 96:90 pobijedili reprezentaciju Francuske.

Zmajevi su u dvorani "Mirza Delibašić" odigrali spektakularnu utakmicu i nakon dva produžetka uspjeli su da dođu do pobjede protiv Francuske koja je sinoć bila apsolutni favorit.

Naše košarkaše do pobjede je nosila i fantastična atmosfera koju su napravili bh. navijači jer su od prve do zadnje minute sjajno navijali.

Bh. reprezentacija odavno nije odigrala jednu takvu utakmicu protiv jedne od najjačih evropskih selekcija, te je naš tim pokazao da će i na Eurobasketu koji počinje za nekoliko dana imati šta da kaže.

Ono što posebno raduje jeste da je naša ekipa u punom sastavu, a koliko znači povratak Jusufa Nurkića najbolje se vidjelo u sinoćnjoj utakmici.

Nurkić je odigrao fantastičan meč i u putpunosti je dominirao protiv Rudyja Goberta koji Skenderiju neće pamtiti baš po dobrom.

Oglasi

Iako je Gobert proglašen najboljim defanzivcem u NBA ligi sinoć jednostavno nije mogao da zaustavi Nurkića koji je meč završio sa 21 poenom, devet skokova i četiri asistencije.

Međutim, i pored toga Gobert je nakon utakmice pokazao kakav je profesionalac i gospodin.

Naime, pred svlačionicom Francuske bio je veliki broj volontera sa sinoćnje utakmice, ali i djece koji su čekali naše reprezentativce kako bi tražili autogram i fotografiju. No, prvi su Skenderiju napustili igrači Francuske.

U centru pažnje našao se upravo Gobert kojem nije bio problem da se fotografiše s nekoliko bh. fanova iako je bilo jasno da nije previše raspoložen nakon poraza od selekcije Bosne i Hercegovine.

Ipak, ovo je primjer kako se jedan sportista treba ponašati, ali i kakav profesionalizam vlada u jednoj od najboljih evropskih selekcija.

Legendari Boris Diaw oduševljen atmosferom u Skenderiji

Atmosfera u Skenderiji sinoć je zaista bila spektakularna i navijači su bodrili naše košarkaše od samog početka do kraja utakmice.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

U stručnom štabu Francuske nalazi se i legendarni košarkaš Boris Diaw koji je sinoć sjedio iza koša i pratio meč, a pred sami početak bio je oduševljen atmosferom u dvorani "Mirza Delibašić".

S tribina je krenuo huk i poznato skandiranje "Ko ne skače mrzi Bosnu hej, hej, hej" što je oduševilo Diawa koji je odmah izvadio mobitel kako bi to snimio.

Top Komentari

King_Kenny
...ne znam sta je trebao,poceti tuci djecu?...pa nije Penaldo...
1 7
bahlje
Nisu ovo djeca , ovo su ljudi normalnog rasta :)
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi