Rudy Gobert ponovo mora na dužu pauzu

Francuski centar nema sreće sa povredama ove sezone

Rudy Gobert ponovo mora na dužu pauzu

Centar Utah Jazza Rudy Gobert je napustio susret sa Boston Celticsima u TD Gardenu zbog povrede koljena, a sada američki mediji navode da će Francuz propustiti najmanje mjesec dana "akcije".

Yahoo Sports je danas saopštio da je Gobert pretrpio istegnuće zadnjih križnih ligamenata lijevog koljena, dok centar Jazza od ranije ima problema sa povredom kostiju potkoljenice.

Gobert je susret u kojem je njegova ekipa savladala Boston rezultatom 107:95 napustio nakon svega dvije minute u igri, te se do kraja nije vraćao na parket.

On je povredu zadobio prilikom sudara sa saigračem Derrickom Favorsom, tačnije u trenutku kada je Favors, u borbi za loptu, pao na njegovo koljeno.

Inače, Gobert se tek prije nekoliko dana vratio u ekipu Jazza nakon što je propustio 11 utakmica zbog povrede desne noge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi