Rusija oslabljena u nastavku kvalifikacija, Shved odbio poziv

Odluku obznanio selektoru

Rusija oslabljena u nastavku kvalifikacija, Shved odbio poziv

Ruska košarkaška reprezentacija u odlučujuće kvalifikacijske utakmice morat će bez Alexeyja Shveda.

Nakon iscrpljujuće sezone 29-godišnji košarkaš Khimkija je odbio poziv Rusije da nastupi u posljednje dvije utakmice 2. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, što je potvrdio i selektor Sergei Bazarevich.

"Nimalo lijepa vijest za nas. Alexey je naš najbolji igrač, a vjerovatno i najbolji igrač Evrope", izjavio je Bazarevich, dodavši:

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"S njim je obavljen razgovor i u neku ruku ga razumijem. Psihički i fizički se ne osjeća spremnim za reprezentativne obaveze, a mi ne želimo nikoga da molimo da igra za nas", poručio je ruski selektor.

Ruse 29. juna očekuje gostovanje protiv Belgije, dok 2. juna Bazarevichevi izabranici dočekuju Francusku.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi