Rusija u Kinu s 14 košarkaša
Rusija će u Kini biti znatno oslabljena

Uz velike probleme s ozljedama

Rusija u Kinu s 14 košarkaša

Košarkaške reprezentacije koje će igrati na skorom Mundobasketu u Kini polako dolaze na svoje odredište i aklimatiziraju se za početak SP.

Jučer je košarkaški savez Rusije obznanio kako je zbog ozljede otpalo i krilo CSKA Joel Bolomboy a izbornik Sergej Bazarević sa spiska je otpisao Nikitu Balashova.

Teške ozljede tijekom priprema ruske reprezentacije doživjeli su Alexey Shved, Timofey Mozgov i Dmitry Kulagin te su šanse ove selekcije znatno umanjene a u Kinu će Bazarevič povesti slijedećih 14 košarkaša: 

Evgeny Baburin, Vitaly Fridzon, Mikhail Kulagin, Grigory Motovilov, Alexander Platunov, Andrey Sopin, Semen Antonov, Andrei Vorontsevich, Nikita Kurbanov, Andrey Zubkov, Sergey Karasev, Evgeny Valiev, Artem Zabelin i Vladimir Ivlev naći će se u avionu za Kinu a do početka turnira stručni stožer morat će iz tima otpisati još dva košarkaša.  

Top Komentari

Honduras
tarabe
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije