Rusija razbila Češku i približila se Svjetskom prvenstvu

Ubjedljiv trijumf

Rusija razbila Češku i približila se Svjetskom prvenstvu

Košarkaška reprezentacija Rusije ubjedljivo je savladala Češku Republiku u susretu kvalifikacione grupe K za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Rusi su u susret sa Češkom ušli kao veliki favorit posebno iz razloga što su gosti već osigurali plasman na Mundobasket, te su ostvarili trijumf rezultatom 81:61.

Domaći su nakon prve četvrtine gubili sa 16:14, ali su u drugoj dionici bili i više nego dominantni te na odmor otišli sa +16 (44:28).

Rusi su u nastavku išli i do maksimalnih +30, ali su na kraju slavili sa tačno 20 poena razlike i tako došli na korak do plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Ukoliko BiH pobijedi Finsku, a na dobrom je putu, a Francuska slavi protiv Bugarske, Rusi će dva kola prije kraja kvalifikacija i matematički obezbijediti put na Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije