Bugarska dobro namučila Rusiju

Sjajna partija Bugara, ali nisu uspjeli iznenaditi

Bugarska dobro namučila Rusiju

M. Šljivak

Rusija je uspjela da savlada Bugarsku na svom parketu 77:73 u susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Bugari su u Rusiju stigli sa velikim samopouzdanjem nakon što su srušili Francusku, a i večeras su pokazali da se radi o itekako dobroj reprezentaciji, te su ih Rusi uz dosta muke savaldali.

Nakon uvodnih minuta u kojima je Bugarska imala prednost, ostatak prve dionice poptuno pripada Rusima. Pogodili su gotovo sve i nakon prve četvrtine se činilo kako će lagano stići do trijumfa (30:20).

Držala je selekcija Sergeja Bazareviča prednost tokom kompletne druge dionice. Ipak, uporni Bugari su uspjeli da smanje zaostatak do poluvremena na minus sedam (47:40), da bi se sjajnom seirjom od 12:1 krajem treće dionice potpuno vratili u meč (60:60).

Međutim, do preokreta nisu mogli. Iako su konstantno bili blizu, Rusi na kraju ipak uspijevaju da dođu do pobjede i da dođu korak bliže plasmanu na Mundobasket.

Ruse je do pobjede vodio Aleksei Shved sa 22 poena, dok je kod Bugarske Aleksandar Vezenkov ubacio 22 poena i imao je 12 skokova.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi