Rusija u direktnom okršaju nakon velikog preokreta savladala Finsku
Finci su sve imali u svojim rukama na kraju treće četvrtine, ali je onda Rusija napravila veliki preokret

Finska je propustila veliku šansu za prolazak dalje

Rusija u direktnom okršaju nakon velikog preokreta savladala Finsku

S. Pašalić

Košarkaška reprezentacija Rusije je dočekala reprezentaciju Finske u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i ostvarila pobjedu 91:76.

Susret u okviru grupe K u kojoj se nalazi i naša reprezentacija je donio direktan susret za prolazak u narednu rundu takmičenja.

Finci su sjajno otvorili meč i u prvoj četvrtini imali čak 18 poena razlike u jednom trenutku, ali je Rusija uspjela smanjiti do kraja četvrtine pa je Finska dobila ovu dionicu sa 28:12.

Druga četvrtina je donijela puno bolju igru reprezentacije Rusije pa su do poluvremena smanjili prednost Finaca na samo pola koša i na odmor se otišlo sa 38:37.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Nastavak je ponovo donio bolju igru Finaca koji su se u trećoj četvrtini ponovo u jednom trenutku odvojili na 13 poena razlike, ali su Rusi ponovo uspjeli smanjiti pa se posljednju četvrtinu otišlo sa 65:58 za Finsku.

U posljednjoj četvrtini je Rusija napravila veliki preokret i stigla na kraju do velike pobjede 91:76 i tako uz Češku i Francusku plasirala na Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi