Veliki trade: Dvojica igrača sa 14 All Star nastupa na pragu novih klubova?
Russell Westbrook nalazi se na izlaznim vratima Rocketsa

Rocektsi i Wizardsi žele zamjenu svojih zvijezda

Veliki trade: Dvojica igrača sa 14 All Star nastupa na pragu novih klubova?

E. Dindić

Sezona NBA trejdova je u punom zamahu, pa je tako već nekoliko zvučnih imena promijenilo klubove, a u pripremi je izgleda još nekoliko velikih razmjena. 

Russell Westbrook po svemu sudeći želi napustiti Rocketse, te se odmah javio i prvi zainteresovani kupac.

Washington Wizardsi su spremni da u drugom smjeru pošalju Johna Walla, u zaista spektakularnoj razmjeni košarkaša sa ukupno 14 nastupa na All-Star utakmicama.

Wall je bio prvi izbor drafta 2010. godine i u prvih osam sezona bio je jedan od najboljih playmakera Istočne konferencije. Međutim, dvije godine je već van stroja, od povrede pete koja ga je zadesila, te nakon operacije je razvio infekciju koja je dodatno zakomplikovala oporavak. Da nevolja ne dolazi sama podsjetimo da se tokom oporavka i poskliznuo u kadi te povrijedio i Ahilovu tetivu.

Da stvar bude gora po Wizardse, on je tokom oporavka potpisao novi ugovor težak 171 milijun dolara, što je cifra koju niko ne želi preuzeti na sebe.

Međutim da sve neće ići lagano govori i idući podatak da Rocketsi ne pristaju na čistu razmjenu igrača, nego žele i dodatnu kompenzaciju za bivšeg MVP-ija kako bi što lakše podnijeli njegov ogromni ugovor u godinama rekonsrukcije koji im slijedi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi