Trejdovan Russell Westbrook!

Lakersi formiraju spektakularan tim

Trejdovan Russell Westbrook!

E. Škorić

Amerčki košarkaš oprostio se od Washington Wizardsa.

Westbrook se porukom na društvenim mrežama oprostio od Wizardsa i njegov novi tim bit će Los Angeles Lakers.

"Hvala DC. Od prvog dana ste moju porodicu i mene dočekali raširenih ruku. Svi, od uprave do trenerskog osoblja, trenera, saigrača, navijača. Zahvalan sam što ste mi dali priliku i podržali me prilikom svakog koraka", napisao je Westbrook na Twitteru.

Lakersi za Westbrooka daju Kylea Kuzmu, Montrezl Harrella i Kentaviousa Caldwell-Popea uz 22. pik ovogodišnjeg drafta.

Westbrook će sa LeBronom Jamesom i Anthonyjem Davisom formirati novi Dream Team i Lakersi poslije jedne razočaravajuće sezone bez dileme kreću po prsten.

Inače, trejd Lakersa i Wizardsa službeno će biti objavljen 6. augusta. Westbrook je inače rodom iz Los Angelesa i rado se vraća kući.

32-godišnji playmaker je 11 sezona proveo u Oklahomi, zatim je igrao u Houstonu, da bi prešao u Washington. S Wizardsima je imao triple-double učinak u prosjeku od 22,2 poena, 11.5 skokova i 11.7 asistencija.

Top Komentari

IMPERATOR
Mogu komotno preimenovati klub u LA Pensioners. Westbrook zna samo statistiku nabijati a da bude koristan u najvaznijim trenucima, to nikako.
11 3
dinass
To je ubjedljivo najgluplji igrac koji je ikada igrao u NBA a opet nece biti prvaci jer se tim ovako ne sastavlja pa nije kosarka Plejstejsn
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi