Sacramento Kingsi u historijskom okršaju nakon dva produžetka pobijedili LA Clipperse

Na meču postignut čak 351 poen

Sacramento Kingsi u historijskom okršaju nakon dva produžetka pobijedili LA Clipperse

E. Čaušević

Los Angeles Clippersi i Sacramento Kingsi odigrali su sinoć spektakularnu utakmicu na kojoj je postignut čak 351 poen i to je drugi najefikasniji meč u historiji NBA lige. Na kraju nakon dva produžetka slavio je Sacramento rezultatom 176:175.

U Los Angelesu gledali smo zaista nevjerovatnu utakmicu od samog početka u kojoj su se ekipe smjenjivale u vodstvu i činilo se kao da igraju bez odbrana jer skoro da nije bilo napada u kojem nismo vidjeli poene.

Prva četvrtina počela je furiozno s obje strane i vidjelo su da su igrači Clippersa i Kingsa itekako raspoloženi za meč. Nakon prve dionice rezultat je bio 40:40, te je bilo jasno da nas čeka itekako efikasna utakmica.

Međutim, malo ko je mogao slutiti da će ovaj okršaj ući u historiju NBA lige kao drugi najefikasniji meč svih vremena.

Clippersi su u drugom poluvremenu imali prednost i činilo se da bi mogli riješiti meč u svoju korist, ali se Sacramento nevjerovatno uspio vratiti u utakmicu i na kraju izboriti produžetak.

U prvom produžetku nastavilo se sa sjajnom igrom u napadu, dok odbrane baš i nisu briljirale večeras. Igralo se poen za poen, a nakon produžetka i dalje je bilo neriješeno, te smo otišili i u drugi produžetak.

Oglasi

I tu su Clippersi imali prednost i činilo se da će konačno slomiti otpor Kingsa, ali su gosi u posljednjoj minuti došli do velikog preokreta i pobjede, te su slavili sa 176:175.

Junak Sacramenta bio je Malk Monk koji je osigrao jednu od najboljih utakmica u sezoni. Monk je meč završio sa 45 poena i bio je najefikasniji na terenu. U ekipi Sacramenta izdvojio se i Fox koji je ubacio 42 poena i dodao 12 asistencija i pet skokova.

Što se tiče Clippersa odličan je bio Kawhi Leonard sa 44 poena, četiri asistencije i isto toliko skokoova. Paul George meč je završio s 34 poena, dok je za Clipperse debitovao i Westbrook i bio je sjajan sa 17 poena i čak 14 asistencija.

Od ostalih mečeva ističe se pobjeda Phoenix Sunsa protiv Houston Rocketsa sa 124:101, dok su Milwaukee Bucksi deklasirali Miami Heat sa 128:99.

Također, New York Knicksi u gostima su dobili Washington Wizarse sa 115:109, a Chicago je rutinski slavio protiv Brooklyna sa 131:87.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi