Sada Panathinaikos želi istupiti iz lige: Igrat ćemo samo ako nam sude Kinezi
Olympiacos je imao zanimljiv odgovor na saopštenje predsjednika Panathinaikosa

Nastavlja se prepucavanje između dva ljuta rivala

Sada Panathinaikos želi istupiti iz lige: Igrat ćemo samo ako nam sude Kinezi

S. Pašalić

Utakmice košarkaških timova Olympiacosa i Panathinaikosa u većini slučajeva ne mogu proći bez incidenta.

Tako je bilo i u nedavnom susretu ove dvije ekipe kada je u polufinalu kupa odigrano samo jedno poluvrijeme, jer su iz Olympiacosa odlučili da se ne vrate na parket.

Čelnici Olympiacosa su bili nezadovoljni suđenjem i nakon što su odlučili da neće nastaviti utakmicu vlasnik Panathinaikosa je napravio nesvakidašnji potez i na klupu ljutog rivala ostavio crvene ženseke tange.

Nedugo nakon ove utakmice se pojavila informacija da Olympiacos raumišlja i da napusti prvenstvo te da se priključi natjecanju u ABA ligi.

Ova trakavica je dobila i svoj nastavak, a sada su iz Panathinaikosa zaprijetili da će oni istupiti iz lige ako najveći derbi budu sudile strane sudije.

Ironičnim saopštenjem se sada oglasio predsjednik Panathinaikosa Manos Papadopoulos i napisao sljedeće:

"Ekipe ne mogu da kontrolišu odabir sudija. Nikada se nećemo dogovoriti. Sudija može biti dobar za jednu ekipu ili loš za drugu i tako u nedogled."

"Postoje zakoni i pravila. Iz Olympiacosa tvrda da neće igrati ako strane sudije ne budu sudile utakmicu. A mi kažemo da hoćemo druge sudije. Nećemo učestvovati u utakmici ukoliko je ne sude kineske sudije. Od sada igramo samo sa Kinezima."

"Postoje pravila. Ukoliko Olympiacos neće da igra derbi, ja sigurno neću tugovati zbog toga", napisao je Papadopoulos.

Iz Olympiacosa je na sve ovo stigao i zanimljiv osgovor.

Potražite više informacija na temu Basket League:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi