"Sada smo domaćini u Mejdanu, očekujem fer i korektno navijanje čaršijske raje"
Golijanin je ljetos produžio ugovor sa Gradinom i jedan je od najvažnijih igrača u timu koji igra premijernu sezonu u Premijer ligi BiH

Golijanin, košarkaš Gradine, pred duel sa Slobodom

"Sada smo domaćini u Mejdanu, očekujem fer i korektno navijanje čaršijske raje"

E. Škorić

U Tuzli će se večeras od 18 sati u Mejdanu sastati "domaća" Gradina i "gostujuća" Sloboda.

Dakle, Gradina će u Tuzli u dvorani u kojoj igra KK Sloboda biti formalno domaćin, pošto ovaj tim ne može da igra u svojoj dvorani u Srebreniku mečeve Premijer lige.

Srebreničani su tek ušli u viši rang, upisali su veliku pobjedu protiv Bosne u Sarajevu, no sada se nadaju da mogu da iznenade i Slobodu.

“Nakon dva teška poraza, ekipa polako podiže formu, tu su novi igrači koji se polako uklapaju u tim. Sloboda je bez sumnje favorit u ovoj utakmici, ali kao i svi timovi i oni imaju dosta svojih mana. Nadam se da ćemo uz pametan pristup pokušati iskoristiti njihove nedostatke i odigrati jednu dobru utakmicu, koja će nam biti uvod za duel sa Studentom koji je naš direktni konkurent za opstanak u ligi. Naravno da i u ovoj utakmici imamo veliki motiv, obzirom da većina igrača Gradine su Tuzlaci i igrači koji su ponikli u redovima Sloboda Dite. Igrom slučaja mi smo za vikend domaćini u Mejdanu, tako da očekujemo fer i korektno navijanje čaršijske raje", rekao je Zlatko Golijanin, košarkaš Gradine.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Golijanin je jedan od nosioca igre Gradine i ljetos je produžio ugovor s klubom. Što se tiče današnje utakmice u Mejdanu, ona počinje u 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi