Samir Lerić: Kada se igra srcem i maksimalno, onda se može i bez zvijezda
Samir Lerić košarkaš je s najviše nastupa u našoj reprezentaciji

Košarkaš s najviše nastupa u našoj reprezentaciji

Samir Lerić: Kada se igra srcem i maksimalno, onda se može i bez zvijezda

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je trijumfom nad Latvijom osigurala nastup na Eurobasketu koji će se održati u septembru 2022. godine. 

Ovo će biti jubilarno deseto sudjelovanje naše reprezentacije na smotri najboljih europskih selekcija a povodom uspjeha Vedrana Bosnića i njegovih košarkaša kontaktirali smo i svojevrsnu ikonu nacionalnog tima, čovjeka s najviše reprezentativnih nastupa i koji svakako ima što reći povodom dešavanja u našoj košarci, kako reprezentativnoj tako i klupskoj.

Riječ je naravno o Samiru Leriću koji je za SportSport.ba sinoćnje događaje ovako vidio:

"Utakmicu sam gledao, lijepo je to izgledalo, tako da na sami susret nemam mnogo toga reći" - otpočeo je popularni Lera i dodao:

"Čestitam momcima i izborniku Bosniću, nije mala stvar plasirati se na deseti Eurobasket. Vedran Bosnić je osim s cijelom koncepcijom odlično pogodio i s Amerikancem Robersonom koji se savršeno uklopio u naš sistem igre. Naravno, svi ostali momci su dali svoj ogromni doprinos. Još jednom se potvrdilo da kada se igra srcem, maksimalno i odgovorno, da se može i bez zvijezda. Edin Atić sve više iskače kao vođa ovog mladog tima koji ima neviđenu energiju i igra 'radnu' košarku svih 40 minuta. Drago mi je da mladi Kamenjaš s 20 godina već pokazuje da na poziciji centra imamo dugoročno rješenje. On u ovim godinama igra rutinski u oba smjera a i veliki je borac što je zaista dobitna kombinacija. Kada se ovoj selekciji priključe momci koji žele igrati, mislim da bi ova generacija 2022. godine mogla napraviti i neki zapaženiji rezultat na Eurobasketu, ali do tada, Bože zdravlja" - rekao je Samir Lerić.

Lerić, koji je ljetos bio u centru pažnje kada je njegova fotografija u kojoj nosi korpu s pekarskim proizvodima obišla bh. medije a i šire je u međuvremenu promijenio posao. Danas je Lera vaspitač u dječijem domu 'Egipatsko selo' u Mostaru a sigurno je da naš proslavljeni reprezentativac sigurno ima čemu da poduči djecu, no opet, dojma smo kao i velika većina bh. javnosti, da ovaj čovjek najviše može dati kroz rad u košarci. Ovom prilikom Leri želimo sve najbolje na novom poslu te da ga što prije vidimo tamo gdje se najbolje osjeća i gdje, na kraju krajeva i pripada. 

Top Komentari

rabodimis
Samo da se pridruzim zeljama... Veliko postovanje za naseg Lerica i sve najbolje u zivotu majstore !!!
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi