"Doći ću u tvoju kuću u Turskoj i je****i te dok ne iskrvariš"

Predsjednik Panate prijeti Turcima

"Doći ću u tvoju kuću u Turskoj i je****i te dok ne iskrvariš"

E. Škorić

Predsjednik Panathinaikosa Dimitris Janakopulos izazvao je veliku pažnju i bijes navijača Fenerbahčea zbog pogrdne fotografije koju je uputio treneru turskog kluba Željku Obradoviću.

Obradović je s Panatom pet puta bio prvak Evrope, a Janakopulos iz nekih privatnih razloga ne voli srbijanskog stručnjaka.

"Kada je Fener, koji poštujem kao klub, izgubio meč prije dvije sedmice, postavio sam patlidžan na lice vašeg trenera kojeg mrzim iz ličnih razloga. Patlidžan je ljubičaste boje i u Grčkoj se to kaže melicani što u bukvalnom prevodu znači ljubičasto. To nije ni na koji način uvreda za vaš tim. To je šala koja postoji u Grčkoj za boju lica koju ima vaš trener kada je uznemiren. Vidio sam da ste prije nekoliko dana poslije pobjede nad Panatom postavljali patlidžane. Hajde da to prihvatim kao dio sportskog humora", objasnio je Janakopulos.

Onda je počeo da prijeti turskim navijačima, koji su zatrpali njegov Instagram profil.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Košarka je sport, a ne rat! Ali budite sigurni... sljedeći koji bude komentarisao moju porodicu, doći ću u vašu kuću u Turskoj i je**** te dok ne iskrvariš... Nadam se da sam bio jasan," naveo je Janakopulos u jednom komentaru u prepiranju sa turskim navijačima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi