Šampion se poigrao sa Darussafakom
Kraljevi su tokom ljeta ostali bez čudesnog Luke Dončića. Međutim, i dalje raspolažu zaista čudesnim rosterom koji je ponovo kandidat za naslov prvaka (Foto: EPA)

Real slavio

Šampion se poigrao sa Darussafakom

M. Šljivak

Šampion Evrope madridski Real uvjerljivom pobjedom nad Darussafakom 109:93 je započeo odbranu naslova prvaka.

Kraljevi su bili apsolutni favoriti u ovom meču, a to su na terenu i pokazali, pa turski tim nije imao nikakve šanse da dođe do iznenađenja.

Real je vodio od prve do posljednje minute. Razlika je već u uvodnim minutama otišla na dvocifrenu, da bi već do poluvremena Real otišao na 15 razlike, 53:38.

Imao je Real u nastavku konstantno preko 20 poena prednosti. Prednost je išla do maksimalnih 24, a tek u samom finišu malo je domaći tim pao i Darussafaka je uspjela da smanji zaostatak na konačnih minus 16.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Šestorica košarkaša Reala bila su dvocifrena u ovom meču. Predvodio ih je Anthony Randolph sa 16 poena, dok je na drugoj strani Ray McCallum ubacio 18.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi