Sandy Cohen III pojačava Maccabi
Američki košarkaš izraelskog porijekla pojačat će Maccabi u narednoj sezoni

Izraelski tim slaže tim za predstojeću sezonu

Sandy Cohen III pojačava Maccabi

Telavivski Maccabi iza kojeg je još jedna razočaravajuća sezona u Euroligi sklapa tim za narednu sezonu. Izraelci su u pregovorima s nekoliko provjerenih imena a u međuvremenu je u Tel Aviv sletjelo jedno relativno nepoznato ime.

Sandy Cohen III je 23-godišnjak koji je tri godine nastupao za sveučilište Marquette dok je u zadnjoj godini studija prešao na Green Bay sveučilište. 

Godinu je završio s odličnim prosjecima od 17.5 poena, 6.4 skoka i 4.7 skokova po meču u 38 utakmica.

"Sandy Cohen jako je talentirani mladi košarkaš čiji se potencijal može razviti u top razinu" - rekao je za ovog još uvijek malo poznatog košarkaša trener Maccabija Giannis Sfairopoulos i dodao: -" Maccabi je uvijek pokazivao volju i interes za davanje šanse mladim i talentiranim košarkašima i stoga smo vrlo sretni da je Cohen postao naš igrač" - dodao je Grk na klupi Maccabija. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Cohen je kao nedraftirani košarkaš odigrao NBA ljetnu ligu za Cleveland Cavalierse uz jako skromne brojke (0.8 poena, 1.8 skokova po meču za 11.5 minuta u prosjeku).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi