Zadar upisao novu pobjedu, Čampara dvocifren

Nova pobjeda

Zadar upisao novu pobjedu, Čampara dvocifren

E. Dindić

U okviru osmine finala Hrvatskog kupa u košarci svoj susret odigrali su Alkar i Zadar. Na kraju su gosti upisali pobjedu rezultatom 97:70.

Nakon prvih 10 minuta imali su gosti prednost od 26:17. Kako su dobro igrali u prvom periodu, tako su nastavili i u drugom.

Ovaj period dobivaju rezultatom 20:15, te na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 46:32 u korist Zadra.

Treći period Zadar rješava u svoju korist rezultatom 27:20, da bi potom i četvrti riješio sa 24:18, da bi na kraju upisao pobjedu rezultatom 97:70, te tako se plasirao u dalju rundu takmičenja.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Dario Drežnjak sa 19 poena, Antonio Jordano dodao je 18, Luka Božić dodao je 11, dok je bh. reprezentativac Sani Čampara dodao 10 poena uz pet asistencija.

Bolji od ostalih u redovima Alkara bili su Mirko Jukić i Šime Lisica sa po 14 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi