Novi problemi za košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine
FOTO: T. Hebib

Pred duel protiv Francuske

Novi problemi za košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine

H. Zilić

Košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine večeras očekuje utakmica desetog kola kvalifikacija za Mundobasket protiv favorizovane selekcije Francuske. Meč se igra u gradu Pau, a naša reprezentacija očigledno ne može bez problema u novembarskom prozrou.

Zbog povreda su ranije otpali Edin Atić i Emir Sulejmanović, pred duel protiv Mađarske povrijedio se John Roberson, a sada novi peh za selekciju koju sa klupe predvodi Adis Bećiragić.

Sani Čampara se pvorijedio na sinoćnjem treningu i pod velikim upitnikom je za večerašnju utakmicu. To je i ptovrdio pomočnik selektora Bećiragića, Gordan Firić.

"Igramo protiv Francuske. Vrlo su jaka i talentovana ekipa. Bit će teško, igramo pred njihovom publiom, ali vjerujem da ćemo dato 100%. Imamo novih problema. Roberson nije tu zbog povrede. Povrijedio se sinoć i Čampara, ne znam da li će moći igrati", rekao je Firić i optimistično dodao:

"Idemo na pobjedu jer nama pobjeda daje veliku nadu za plasman na Mundobasket."

Gordan Firić uoči večerašnjeg obračuna s Francuskom 🏀🇧🇦

Posted by KSBiH on Monday, November 14, 2022
Oglasi

Naša ekipa je odličnom raspoloženju stigla u Francusku, nadamo da nas pvoreda Čampare neće poremetiti.

Trenirali smo u pozitivnoj atmosferi, odradili smo sve zamisli selektora Bećiragiča koje je zacrtao za treninge i nadamo se večeras jednoj hrabro partiji Zmajeva.

Protiv Francuske nastupit ćemo u sastavu: Adin Vrabac, Amar Gegić, Kenan Kamenjaš, Haris Delalić, Sani Čampara, Aleksandar Lazić, Ismet Sejfić, Ajdin Penava, Obrad Tomić, Rijad Avdić, Amsal Delalić i Zinedin Mulić.

Francuzi bi pobjedom i matematički osigurali plasman na Mundobasket, a i oni će nastupiti bez najvećih zvijezda, ali opet imaju izuzetno jaku i respektabilnu selekciju.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Susret se igra u košarkaškom gradu Pau odakle dolazi poznati klub Pau Orthez, tako da će Trikolori imati i dobru podršku sa tribina.

Duel Francuske i Bosne i Hercegovine igra se u ponedjeljak sa početkom u 20 sati.

Top Komentari

En1s
Imal neko link za utakmicu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi