Emotivni Bećirargić: Strah me da se nešto ne desi večeras, svašta bih rekao, ali bolje da šutim

Press konferencija nakon trijumfa protiv Mađarske

Emotivni Bećirargić: Strah me da se nešto ne desi večeras, svašta bih rekao, ali bolje da šutim

H. Zilić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je odigrala prvi meč u novembarskom prozoru u okviru kvalfikacija za Mundobasket. U Skenderiji smo odmjerili snage sa Mađarskom, konačan rezultat je glasio 83:78 za našu reprezentaciju. Ovim trijumfom ostali smo u igri za plasman na Mundobasket.

Nakon meča održana je press konferencija na kojoj se ispred našeg tima obratio selektor Adis Bećiragić i reprezentativac Sani Čampara.

"Hvala svima za podršku. Ovo je bila velika noć za nas. Imali smo problema, ali na kraju uspjeli slaviti. Mađarska je odlična ekipa sa odličnim trenerom, bila je teška utakmica. Čestitam mojim igračima, veliki su borci, hvala svima", rekao je Bećiragić i dodao:

"Znali smo dobro šta nas čeka i šta treba da radimo. To smo spremali tri dana. Znalo se da će biti period pada u igri, dobro je što se desilo u trećoj četvrtini. Na kraju su momci ostavili snage i energije. Posljeddjih pet minuta nije bilo taktike, samo je tu bilo srce, iskustvo i želja igrača.

Zadovoljni smo kako smo uradili. John je trebao uraditi dio koji je večeras odradio Sani, sve u svemu moramo biti zadovoljni. Promašili smo neke otvorene šuteve, ali na kraju pobjeda, to je najbitnije."

Bećiragić je naglasio da je večeras imao veliku želju za ovom utakmicom.

Oglasi

"Ja sam prije 40 godina počeo ovdje trenirati. Ja se ne sekiram puno. Prvi put sam rekao ja ovu utakmicu želim. Strah me da se nešto ne desi večeras. Svašta bih rekao, ali bolje da šutim. Nadamo se da ćemo dobro odigrati protiv Francuske. Vidjet ćemo da nekako prevarimo Francuze u gostima. Nama se u dva dana sve srušilo."

Bilo je i emocija.

"Niko ne smije svojatati ovu reprezentaciju. Ja sam nosio pušku 1993. godine pa igrao za reprezentaciju. I ovdje sam došao u svoj grad da pomognem i sada ovim momcima. Kada voliš svoju državu ne pitaš koliko košta i šta treba. Samo dođeš i pomogneš."

Mediijma se obratio i Sani Čampara.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Hvala navijačima. Odlična utakmica za nas. Povrede, problemi sve što nas je snašlo večeras smo uspjeli savladati. Bravo za sve momke", rekao je Čampara i dodao:

"Ovdje branimo boje svoje države. Ja sam mlad igrač, čekam šansu i kada se otvori uvijek dam sve od sebe."

Top Komentari

Babuka1
"Kada voliš svoju državu ne pitaš koliko košta i šta treba. Samo dođeš i pomogneš." To je to.
17 2
user1596891057
Još da si zabio koju tricu koju si promašio Al ne bitno trudiš se makar,tri iza reda si fulo
2 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi