Šarić: Svjetsko prvenstvo nije svadba da se dijele pozivnice

Razočaran igrom Hrvatske

Šarić: Svjetsko prvenstvo nije svadba da se dijele pozivnice

E. Čaušević

Košarkaška reprezentacija Hrvatske poražena je sinoć u gostima od Poljske čime su sveli šanse na minimum za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Košarkaši Hrvatske su razočarali svoje navijače nastupima protiv Litvanije i Poljske, a od njih se mnogo očekivalo jer su konačno i NBA igrali bili u ekipi. Ipak, Hrvatska je na kraju doživjela dva poraza i ostale su im minimalne šanse da se na kraju domognu SP-a.

Nakon utakmice protiv Poljske košarkaš hrvatske ekipe Dario Šarić izjavio je da nije očekivao ovakav rasplet, ali je i priznao da ekipa možda i nije dovoljno kvalitetna da ide na SP iako u svojim redovima imaju nekoliko zvijezda iz NBA lige.

"Ne može se reći da nismo dali sve od sebe, ali priznajem da nismo očekivali ovakav rasplet. Šta da kažem, možda je ovo naš limit i bez obzira što igramo u dobrim klubovima možda nismo kvalitetni da izvučemo ovakve stvari. Postoje neke mogućnosti da se ide na SP, a vidim priča se i o nekoj pozivnici. Ipak, slažem se da to nije svadba da se dijele pozivnice. Teško je, ali i dalje imam vjeru da možemo na SP", rekao je Šarić nakon utakmice.

Top Komentari

ibrahim51
Nema nista na neposten nacin . Treba dobiti pozivnicu na parketu.A lopovske pozivnice samo sto je kobejagi Hrvatska u pitanju ne dolaze u obzir.
10 2
predator23
e moj dario. problem je struka koja ne da ne zna izvuči maksimimum, nego vas još koči svojim glupostima
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi